Mijten zangzaad kanarie 20kg

19,95 incl. BTW

Artikelnummer: 0b3a54714e6a Categorieën: , ,

Beschrijving

Wat is er mooier en kleurijker dan de dagelijkse aangename zang en het actieve leven van een kanarie in huis. Het is dan ook vaak een teleurstelling als een kanarie na verloop van tijd niet meer zingt of futloos in zijn hok zit.
Veelal is dat te wijten aan een terugval in conditie. hetgeen verschillende oorzaken kan hebben.

ZANGZAAD KANARIES

•Gebrekkige voeding: een kanarie is van natureuit een zaadeter. De snavel is dan ook aangepast om zaadjes te pellen en het volledige spijsverteringsstelsel is er op ingesteld om deze gepelde zaadjes te verteren en om te zetten in voedingsstoffen die door de vogel kunnen opgenomen worden. Het spreekt dan ook voor zich dat een enkele zaadsoort onvoldoende uitgebalanceerd is. Mijten Zangzaad is een uitgebalanceerde en gevarieerde mengeling die speciaal ontwikkeld is om het zangtalent te ondersteunen en de kleurenpracht te intensifiëren. Daarnaast kan er in functie van een bepaalde periode. bvb. kweek. ook een weinig eivoer gegeven worden.

•Slechte huisvesting: het gebeurt vaak dat een kanariekooi vlak voor een raam en boven een radiator gehangen wordt. De invloed van zon en glas in combinatie met de opstijgende warmte. heeft dikwijls tot gevolg dat de temperatuur in de kooi oploopt tot 30 graden. Dit is echter veel teveel. Plaats daarom een kanariekooi op een tochtvrije plats waar de temperatuur niet te hoog kan oplopen.

•Ontregeling van zijn natuurlijk bioritme: in de natuur wisselen korte en lange dagen. koude en warme periodes mekaar af. In onze huizen is het echter steeds even warm en zijn de dagen steeds even lang door het inschakelen van kunstlicht. Daarom is het aan te bevelen om de vogel een jaarlijkse rustperiode te gunnen. Plaats hem daarom gedurende enkele maanden in de nazomer of in de herfst in een koelere ruimte. waar ook het licht minder brandt. Bovendien stimuleert dit de rui.

Extra informatie

Merk

Leverancier

Hoeveelheid

Let op!

Bedankt voor uw interesse in King Diervoeders.

Wegens recente prijsontwikkelingen is het helaas niet mogelijk om op onze website een bestelling te plaatsen.

Neem in plaats daarvan contact met op ons op! Klik hier.

There are no products